Svet-Stranek.cz
Osobní stránka na adrese: penzion.stranky1.cz
Ubytování v soukromí Merklín u Karlových Varů

Vesnička Merklín:Osobní stránka na adrese: penzion.stranky1.cz

Vesnička Merklín

Obec Merklín se nachází v okrese Karlovy Vary, kraj Karlovarský, zhruba 11 km severně od Karlových Varů a 7 km severozápadně od Ostrova. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 1220 obyvatel.


Historie:

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1273. V Merklíně působí i firma Elektroporcelán Louny. Merklín má vlastní tenisové kurty, obecní úřad a poštu. Nad Merklín sem rozepíná mocný kopec Vlčinec, na jeho protější straně se rozprostírá malá skromná lyžařská dráha s vlastním vlekem a občerstvením.


Turistika:

Horská naučná stezka - Merklín. Na výlet se můžete vydat na stezku, která vám nabídne plno zážitků a dobrodružství v kouzelném prostředí tzv. Kaffských hor. Objevíte tajemné rozvaliny zaniklých osad, potěšíte se vyhlídkami na panorama hor a vrchů, přejdete horské louky i tichá lesní zákoutí - nejzajímavější místa jsou značena informačními tabulemi. [1]


Ski areál Merklín:

Ski areál Merklín Kraj: Karlovarský kraj
Oblast: Krušné hory
Okres: Karlovy Vary
Obec: Merklín

Lyžařský areál - upravovaná sjezdovka s možností umělého zasněžování, občerstvení, lyžařská škola.

Koupaliště Merklín:

Přírodní bazénové koupaliště ve volné přírodě leží v příjemném prostředí lesa Krušných hor za obcí Merklín. Rozmanitost služeb není příliš veliká. V blízkosti koupaliště je fotbalové hříště s restaurací. Pláž je travnatá, stále udržovaná s pozvolným vstupem do vody. Okolí je vhodné pro pěší turistiku a cykloturistiku.

Vybavenost
Lavičky, odpadkové koše


www.obec-merklin.cz